УКРАЇНА

У США закликають Зеленського зменшити мобілізаційний вік до 18 років: Лещенко

США посилили тиск на президента України Володимира Зеленського, закликаючи знизити мобілізаційний вік з 25 до 18 років.

США чинять тиск на президента України Володимира Зеленського із закликом знизити мобілізаційний вік із 25 до 18 років. Про це 15 жовтня повідомив радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко у Telegram.

Читайте також: Кожен п’ятий культурний діяч не повертається з-за кордону: Мінкульт

“Якщо ця інформація спливла на поверхню, можу підтвердити: американські політики з обох партій тиснуть на президента Зеленського у питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років”, — написав він. 

Він уточнив, що аргумент американських партнерів полягає в тому, що під час війни у В’єтнамі у США призивали на службу з 19 років. Таким чином, США натякають, що одних лише поставок західної зброї недостатньо, і потрібне розширення мобілізації з 18 років.

“Президент Зеленський не продавився, і продовжує переконувати політиків з обох партій давати зброю без зміни призовного віку”, — додав Лещенко.

Нагадаємо, мобілізація жінок в Україні: експерт розповів, як це вплине на армію. Військовий експерт Олексій Гетьман ділиться своїм аналізом участі жінок у Збройних силах України та НАТО, підкреслюючи, що хоча мобілізація теоретично можлива, на практиці це малоймовірно.