УКРАЇНА

Синоптики прогнозують сильні заморозки на території України: де буде найхолодніше

Суттєве похолодання спостерігатиметься у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях, а також на півночі та заході України.

Завтра, 16 жовтня погода в Україні погіршиться. За прогнозами Державної служби з надзвичайних ситуацій та синоптикині Наталії Діденко, очікуються заморозки та дощі.

«Увага! Дістаємо пуховички та шарфи, бо вже з завтрашнього дня і протягом наступних трьох днів майже по всій Україні очікуються сильні заморозки 0 -5 градусів», — наголошується в повідомленні. За словами рятувальників, значне похолодання спостерігатиметься у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях, а також у північних та західних областях України.

Також прогнозується, що заморозки розпочнуться вже з 17 жовтня у Києві та області. Рівень небезпеки підвищено до другого (помаранчевого) рівня. Рятувальники рекомендують не підійматися в гори за поганої погоди.

Прогноз погоди на завтра

Зі слів синоптикині Наталії Діденко, заморозки очікуються переважно на західних областях. Проте з 17 до 20 жовтня мінусова температура буде вже практично на всій території України. На 16 жовтня у західних областях уночі прогнозуються заморозки від 0 до -3 градусів, удень +9 до +12, на Закарпатті до +16 градусів без опадів. На півночі місцями пройде дощ, а температура повітря становитиме від +8 до +11 градусів. У центральних областях також можливий дощ, а денна температура коливатиметься між +9 та +13 градусами.

На сході завтра також йтиме дощ, вдень термометри покажуть від +11 до +14 градусів. У південній частині країни очікуються опади, місцями сильні. Температура повітря вдень буде коливатися від +11 до +16 градусів. У Києві прогнозується хмарна погода із періодичними дощами. Вночі температура становитиме від +3 до +4 градусів, удень буде близько +10 градусів.

Читайте також: Росія знову може вдарити по енергетиці України: глава СНБО відповів коли

Раніше повідомлялося, опалювальний сезон 2024 року: Шмигаль розповів, скільки Україна нагромадила газу та вугілля для зими. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що на складах накопичено достатню кількість газу (12,2 млрд куб. м) та вугілля (3,1 млн тонн) для забезпечення потреб населення.