УКРАЇНА

Першокурсник училища втратив селезінку через побиття: омбудсмен відреагував

Дмитро Лубинець звернувся до Міністерства освіти й науки з вимогою провести розслідування щодо недбалості співробітників навчального закладу.

Першокурсника Вищого професійного училища у Хмельницькому було госпіталізовано до реанімації після видалення селезінки, внаслідок побиття у гуртожитку. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубинець, який звернувся до Міністерства освіти й науки з вимогою провести розслідування щодо недбалості співробітників навчального закладу.

Він повідомив, що інцидент зі побиттям підлітка трапився в пізній час — приблизно о 23:00 після завершення зміни співробітників училища, які повинні були підтримувати порядок до 22:00. Інформацію про побиття адміністрації навчального закладу отримали інші учні. Згодом співробітники навчального закладу прибули на місце разом із медпрацівниками та поліцейськими.

Потерпілому було надано медичну допомогу, але через серйозність отриманих травм йому довелося видалити селезінку. Представник омбудсмена на Хмельниччині, Оксана Кізаєва, провела розмову з директором навчального закладу, який пояснив, що гуртожиток, де стався напад, не є власністю навчального закладу. Проте установа користується цим приміщенням виходячи з укладеного договору.

«Отже саме працівники училища були зобов’язані нести відповідальність за дотриманням норм, правил проживання та дисципліну у гуртожитку», — зазначив Лубинець. Він звернувся до поліції та Міністерства освіти й науки із запитами про проведення службового розслідування з приводу недбалості співробітників навчального закладу, які не забезпечили належний рівень безпеки.

Також він звернувся до Національної соціальної сервісної служби з проханням про вжиття заходів протидії. Нагадаємо, мати постраждалого підлітка заявила, що в нього неодноразово вимагали гроші у гуртожитку. За її словами, систематичне здирництво почалося на початку навчального року.

Читайте також: СБУ затримала військового, який наводив ворожу артилерію на свою бригаду ЗСУ

Раніше повідомлялося, побиття учениці спецшколи: виховательці оголошено підозру. Жінку відсторонено від виконання службових обов’язків, слідчі дії продовжуються, повідомляє Офіс генпрокурора.