ВСЕСВІТ

Генсек НАТО відповів на погрози з боку Росії

Марк Рютте заявив, що НАТО зробить усі необхідні кроки, щоб допомогти Україні здобути перемогу.

Генсек НАТО Марк Рютте заявив, що загрози з боку Росії не лякають Альянс, і Україна продовжуватиме отримувати підтримку. Про це повідомляє агентство Reuters. Виступаючи на американській базі Clay Barracks, де розташована штаб-квартира нової структури NSATU для допомоги та навчання України, Рютте підкреслив, що НАТО зробить усі необхідні кроки, щоб допомогти Україні здобути перемогу.

«Послання (голові Кремля Путіну – ред.) полягає в тому, що ми продовжимо, ми зробимо все необхідне, щоб гарантувати, що він не досягне свого, що Україна здобуде перемогу», – сказав генсек НАТО. Він також зазначив, що для НАТО дуже важливо мати всі необхідні засоби для запобігання загрозі Росії.

«Ми – НАТО. Ми – оборонний альянс, ми не наступаємо. Ми не зацікавлені у захопленні будь-якої частини будь-якої іншої країни за межами території НАТО. Як демократичний альянс, найсильніший альянс у світовій історії, який обслуговує 1 млрд людей, ми готові протистояти будь-якій загрозі. Нас ніколи не залякають наші супротивники», – зазначив Рютте.

Як відомо, метою нової організації є надання Україні довгострокової підтримки у сфері безпеки, забезпечення посиленої, передбачуваної та узгодженої допомоги. Ця організація надаватиме допомогу та навчання.

Читайте також: Безпека Європи під загрозою, доки Україна не стане членом НАТО, — колишній посол США

Нагадаємо, Росія може напасти на НАТО до 2030 року, – розвідка Німеччини. Керівництво Кремля розглядає Федерацію Німеччини як ворога, бо це друга велика країна, яка підтримує Україну, надаючи військову допомогу.