УКРАЇНА

Верховна Рада відхилила 13 постанов, відкривши шлях до підвищення податків

Верховна Рада України ухвалила рішення, відхиливши 13 постанов, які блокували законопроєкт про підвищення податків.

Верховна Рада України відхилила 13 постанов, які перешкоджали просуванню законопроєкту про підвищення податків. Про це повідомив народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі

Читайте також: У Кремлі «немає інформації» щодо смерті української журналістки

“Парламент відхилив усі 13 блокувальних постанов щодо податкового закону. Відповідно законопроєкт 11416-д спочатку підпише спікер, ну а потім і президент. Я думаю, це буде найближчими днями”, – повідомив Железняк.

Йдеться про законопроєкт, який було ухвалено на засіданні 10 жовтня. Він включає збільшення військового збору з 1,5% до 5%, введення цього збору для фізичних осіб-підприємців, підвищення податкової ставки на доходи банків до 50%, збільшення мінімального податкового зобов’язання на земельні ділянки, а також зростання податку на прибуток для фінансових установ до 25%. 

Крім того, планується звільнення кешбеку від оподаткування та збільшення ренти на видобуток щебеню. З 1 січня 2025 року також буде здійснено перехід зі щоквартальної на щомісячну звітність із податку на доходи фізичних осіб.

Читайте також: Росія вдарила по Одеському порту: є загиблий та поранені

Парламент вніс зміни до законопроєкту, відхиливши поправку про підвищення військового збору для військовослужбовців — він залишиться на рівні 1,5% замість запланованих 5%.

Нагадаємо, атаки РФ на портову інфраструктуру не вплинули на функціональність зернового коридору. Проте захист має бути посилений засобами протиповітряної оборони за підтримки українських союзників.