ВСЕСВІТ

Росія може напасти на НАТО до 2030 року, — розвідка Німеччини

Керівництво Кремля розглядає Федеративну Республіку Німеччина як ворога, тому що це друга велика країна, яка підтримує Україну, надаючи військову допомогу.

Голова Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каль стверджує, що Росія може здійснити військову атаку на території НАТО протягом наступних шести років. Цю інформацію повідомляє n-tv. Бруно Каль вважає, що Росія становить безпосередню військову загрозу.

«Найпізніше до кінця цього десятиліття російські війська зможуть напасти на НАТО», — сказав Каль на слуханнях у комітеті парламентського контролю Бундестагу. За його словами, керівництво Росії розглядає Федеративну Республіку Німеччина як ворога, тому що Німеччина друга велика країна, яка підтримує Україну у зв’язку з вторгненням РФ.

«Ми знаходимося у прямому конфлікті з Росією», — підкреслив Глава Федеральної розвідувальної служби Німеччини. Згідно з його заявою, президент Росії Володимир Путін висловлює занепокоєння не лише з приводу України, а й «реального формування нового світового порядку», причому російські спецслужби все частіше застосовують усі доступні засоби «без жодних докорів сумління».

Глава BND попередив, що ймовірність подальшої ескалації ситуації невелика, і наголосив, що політики мають надати німецьким службам безпеки необхідні засоби та повноваження для запобігання подібним загрозам.

Читайте також: Безпека Європи під загрозою, доки Україна не стане членом НАТО, — колишній посол США

Раніше повідомлялося, переговори з Кремлем: Forbes розкрив плани Путіна щодо припинення вогню в Україні. Останніми тижнями все частіше обговорюються закулісні мирні переговори, спрямовані на припинення війни в Україні.