ВСЕСВІТ

Кандидат у канцлери Німеччини: передача ракет Taurus Україні залежить від реакції Путіна

Фрідріх Мерц висловився про підтримку передачі крилатих ракет Taurus Україні, але за умови, що Берлін вимагатиме від Росії припинити обстріли цивільних об’єктів.

Лідер Християнсько-демократичного союзу і кандидат на посаду канцлера Німеччини Фрідріх Мерц заявив, що підтримав би передачу українській армії крилатих ракет Taurus тільки за певної умови. Про це повідомляє NTV.

Читайте також: Байден готовий до діалогу з РФ, Китаєм та КНДР, щоб зменшити ядерну загрозу

Видання повідомляє, що саме фракція ХДС/ХСС уже двічі пропонувала в Бундестазі почати постачання цих ракет для ЗСУ. В інтерв’ю телеканалу ARD Мерц пояснив, що першим кроком має стати чітка заява від Берліна на адресу російського президента Володимира Путіна з вимогою припинити обстріли цивільної інфраструктури в Україні.

Якщо Москва проігнорує цю вимогу, Мерц упевнений, що Німеччина має зняти обмеження на використання свого озброєння, а потім передати Україні далекобійні ракети Taurus.

Нагадаємо,  РФ перекидає через Маріуполь велику кількість окупантів: що відомо. Більш як 20 російських вантажівок організованими двома колонами рухалися з Росії через Маріуполь.