ЗАПОРІЖЖЯ

У міськраді Запоріжжя повідомили, чи готове місто до опалювального сезону в умовах тотального блекауту

Запоріжжя готове до опалювального сезону 2024/2025. Фахівці обстежили й підтвердили стовідсоткову готовність 4,5 тисячі житлових будинків, 117 шкіл та 120 дитячих садочків.  

Про це повідомили у Запорізькій міській раді.

До початку опалювального сезону фахівці провели капітальний ремонт восьми котелень та замінили понад вісім тисяч метрів теплових мереж. Наразі 57 котелень та «Міських теплових мереж» та 12 центральних теплових пунктів готові до роботи.

««Міські теплові мережі» готові до включення опалення та запуску систем. Окрім того, об’єкти «МТМ» мають 51 дизельний генератор і необхідний обсяг палива, щоб запустити котельні в умовах тотального блекауту», – повідомила Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови.

Водночас комунальне підприємство «Водоканал» має 100 генераторів, що забезпечать роботу насосних станцій, й необхідний запас палива, завдяки яким навіть в умовах тотального блекауту мешканці міста будуть з водою.

Також Регіна Харченко повідомила, що почалась процедура закупівлі та встановлення когенераційних установок – це додаткова альтернатива живлення в умовах тотальних блекаутів.

«Ми сподіваємось що до кінця 2024 року шість когенераційних установок буде встановлено на території Запорізької громади», – зазначила посадовиця.   

Пошкоджено будинки й машини: наслідки російських ударів по Запорізькій області 8 жовтня, — ФОТО


Читайте також:

Побиття дівчини в запорізькому кафе: нападнику повідомили про підозру

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!