УКРАЇНА

Росія скинула три авіабомби на житловий квартал: загинула жінка

Внаслідок трьох авіаційних ударів по Костянтинівці одна жінка загинула, шестеро людей отримали поранення.

Внаслідок трьох авіаційних ударів, завданих російською армією, одна цивільна особа загинула, ще шестеро отримали поранення. Інцидент стався близько 17:00, 8 жовтня коли ворожі літаки влучили в житловий квартал, ймовірно, використовуючи бомби «КАБ-250». Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура. 

Читайте також: РФ вночі запустила три «Іскандери» та 22 БпЛА: 21 дрон збили, один – повернувся в РФ

За інформацією Донецької обласної прокуратури, досудове розслідування розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни, відповідно до частини 2 статті 438 Кримінального кодексу України. Слідчі органи вже з’ясовують обставини трагедії та оцінюють завдану шкоду.

Внаслідок атак загинула 77-річна пенсіонерка, яка отримала несумісні з життям травми. Ще шістьох цивільних осіб – жінок віком 30, 45, 61, 73 та 83 роки, а також 73-річного чоловіка – було госпіталізовано з різноманітними травмами, включаючи мінно-вибухові, черепно-мозкові та осколкові поранення, а також переломи. Всі постраждалі отримали необхідну медичну допомогу.

В результаті авіаударів також пошкоджено кілька багатоквартирних житлових будинків, а також лінії газопостачання та автотранспорт. Місцеві органи влади працюють над відновленням інфраструктури та наданням допомоги постраждалим.

Нагадаємо, в Україні заборонили мобілізувати чоловіків до 25 років. Забороняється мобілізація чоловіків віком від 18 до 25 років, які були класифіковані як обмежено придатні до служби.