ЗАПОРІЖЖЯ

Підземну школу в Південному мікрорайоні Запоріжжя планують відкрити наприкінці року, — ВІДЕО

Будівництво підземної школи в Південному мікрорайоні Запоріжжя (Піски) знаходиться на фінішній прямій. Її планують відкрити наприкінці року.

Про це заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Зранку підрядники безперервно протягом 12 годин заливають верхню плиту — суцільний шар бетону на даху монолітної конструкції.

«Запорізька область — єдиний регіон, де проєктом передбачені посилені вимоги до товщини бетонного шару. Стандартні дах і підлога — 40 і 60 сантиметрів. Ми будуємо 60 і 80 відповідно», — стверджує голова ЗОВА.

За його словами, школа має свої особливості, які «впливають на вартість будівництва». Серед них —специфічний ґрунт (пісок). Щоб виключити ймовірність його обвалу при 7-метровому котловані, включили в проєкт металеве свайне поле.

«На відміну від інших підземних навчальних просторів тут є тунель, який веде зі звичайної школи у підземну. А це додаткові квадратні метри будівництва міцної конструкції», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Запорізькій області будуються сім підземних шкіл. Нещодавно уряд виділив кошти на будівництво восьмої підземної школи, яка буде знаходитись на території Михайлівської громади.

У Запоріжжі планують збудувати дві фабрики-кухні для школярів, які навчаються офлайн


Читайте також:

В деяких районах Запоріжжя щільність укриттів в 10 разів менша, ніж має бути: в ОВА назвали причини

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!