УКРАЇНА

Росіяни вивели у Чорне море 16 кораблів, 7 з яких є носіями “Калібрів”, — ВМС ЗСУ

Військові джерела повідомляють про наявність 16 ворожих кораблів у Чорному морі, з яких 7 є носіями крилатих ракет «Калібр» із загальним залпом до 48 ракет.

Станом на 06:00 8 жовтня 2024 року, ситуація в акваторії Чорного, Азовського та Середземного морів залишається напруженою. Про це повідомляють у ВМС ЗСУ.

Читайте також: Росія ніч обстрілювала Одещину: влучила у цивільне судно, є загиблий та поранені

За інформацією з військових джерел, у Чорному морі зафіксовано 16 ворожих кораблів, з яких 7 є носіями крилатих ракет «Калібр». Загальний залп цих кораблів становить до 48 ракет, що свідчить про потенційну загрозу з боку Росії.

Водночас, у Азовському морі ворожі кораблі не спостерігаються, що може свідчити про тимчасове зменшення активності противника в цьому регіоні. У Середземному морі наявні 2 ворожі кораблі, з яких один також є носієм крилатих ракет «Калібр» з загальним залпом до 4 ракет.

Читайте також: Українська ППО знищила 18 з 19 ворожих дронів під час нічної атаки

Протягом останньої доби в інтересах Росії відбулося проходження Керченською протокою. Зокрема, до Чорного моря не пройшло жодного судна, тоді як до Азовського моря здійснили прохід 2 судна, які прямували з протоки Босфор.

Нагадаємо, США підтвердять підтримку України під час візиту Байдена до Німеччини. Під час майбутнього візиту до Німеччини президент США Джо Байден акцентує увагу на продовженні підтримки України.