УКРАЇНА

Нардеп Дмитрук, що перебуває в міжнародному розшуку, голосував на засіданні комітету

Артем Дмитрук, який знаходиться в міжнародному розшуку через незаконний виїзд з України, взяв участь у засіданні парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності в онлайн-форматі.

Народний депутат Артем Дмитрук, який незаконно залишив Україну і перебуває в міжнародному розшуку, взяв участь у засіданні парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності в онлайн-форматі. Про це 7 жовтня повідомила голова громадської ініціативи «Голка» Ірина Федорів на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Українська розвідка вивела з ладу корабель Балтійського флоту Росії

Федорів зазначила, що в засіданні також брали участь представники Національної поліції. За інформацією, опублікованою на сторінці ініціативи, про це повідомило кілька народних депутатів. У коментарях до свого допису Федорів підкреслила, що формально у Дмитрука не було підстав для відмови в участі в засіданні. 

“Питання ж в іншому: з якого дива він досі член правоохоронного комітету? Це як комітет свободи слова і Шуфрич. Це ж було вже!” — написала вона.

Інформацію про його участь також підтвердили парламентарій Олексій Гончаренко і член комітету Олександра Устинова в коментарях для hromadske

“За моєю інформацією, сьогодні Дмитрук дійсно брав участь у засіданні комітету з питань правоохоронної діяльності й навіть голосував у комітеті за один із законопроєктів”, — повідомив Гончаренко.

Читайте також: Посол МЗС України: Керченський міст має припинити своє існування

Сам Дмитрук прокоментував ситуацію у своєму Instagram.

“Шок-контент. Народний депутат виконує свої обов’язки”, — заявив він.

Нагадаємо, у ДБР розповіли, чому не вдалося затримати Дмитрука перед його втечею з України. Державне бюро розслідувань виявило ознаки підготовки до втечі народного депутата Артема Дмитрука, проте не мало законних підстав для його затримання до того, як він залишив Україну.