ВСЕСВІТ

Росія заявляє про масовану атаку 113 безпілотників

Російська влада повідомила про масовану атаку безпілотників на їхню територію, під час якої 113 дронів нібито були знищені силами ППО.

Російська влада стверджує, що в ніч напередодні їхню територію атакували 113 безпілотників, традиційно поклавши відповідальність за інцидент на Україну. За заявою Міноборони РФ, усі дрони були перехоплені і знищені силами ППО. Найбільшу кількість атак зафіксовано в Бєлгородській області, де було збито 73 безпілотники.

Читайте також: Рютте обговорив із Сікорським посилення ППО України та логістичних потреб ЗСУ

Крім того, вибухи пролунали у Воронезькій, Курській і Брянській областях. Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков повідомив про вибухи над Старим Осколом, унаслідок яких постраждала місцева мешканка, яка дістала поранення. У трьох приватних будинках вибито вікна, пошкоджено дахи, фасади та паркани, а також зафіксовано пошкодження автомобіля.

Одночасно з цим в аеропорту Казані було запроваджено режим «Ковер» через потенційну загрозу атаки безпілотників. Унаслідок цього заходи було посилено, а виліт і приліт рейсів тимчасово призупинено.

Нагадаємо, під час нічної атаки ППО збила 78 із 105 запущених «Шахедів». У ніч на 3 жовтня РФ атакувала Україну дронами «Shahed». Українська ППО виявила 105 ворожих безпілотників, із яких 78 було збито в 15 областях.