ВСЕСВІТ

Держдеп США відреагував на План перемоги Зеленського: що відомо

Після перегляду Плану перемоги, політики побачили в ньому цілу низку продуктивних кроків.

У заяві Державного департаменту США наголошується, що представники відомства вивчили План перемоги України та відзначили у ньому низку конструктивних кроків. Про це повідомив офіційний представник Державного департаменту Метью Міллер, на брифінгу.

«Отже, план перемоги, який представила Україна, – це не просто питання дій, які робитиме Україна. Це питання дій, які вживатимуть інші країни світу», — сказав Міллер. Згідно з його заявою, оскільки Україна поки що не розкрила подробиці свого плану перемоги публічно, США утримаються від обговорення цього питання.

«Але ми взяли цей план, ми його переглянули, ми побачили в ньому цілу низку продуктивних кроків. Ми спілкуватимемося з ними з цього приводу», — зазначив спікер Держдепу під час брифінгу.

Читайте також: На Україну чекають важкі випробування, Зеленський повернувся зі США без значних результатів, — FT

Раніше повідомлялося, Українців ознайомлять із планом перемоги, але певні деталі секретні, — Єрмак. Деякі деталі поки що залишаться закритими, щоб уникнути розголошення інформації російським окупантам. Чиновник підкреслив, що певні етапи стратегії мають «чутливий характер», тому деякі деталі поки що залишаться закритими з метою уникнення розголошення інформації ворогу.