ЗАПОРІЖЖЯ

Вимкнення вуличного освітлення та графіки «4 на 4»: у Запоріжжі планують новий підхід до відключень світла

У Запоріжжі після наради Обленерго, Держенергонагляду, профільних департаментів ОВА, керівництва Запоріжжя і Запорізької ОВА прийняли низку важливих рішень щодо погодинних відключень світла.

Про це розповів голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Так, прийняте рішення відключень та підключень електроенергії 4 на 4 години. Окрему роботу планують провести щодо комунікації про графіки відключень і їхні зміни.

Також з понеділка Держенергонагляд перевірить, які будинки не відключаються від електроенергії і чому. Окрім того, почнуть вимикати вуличне освітлення.

«Вуличне освітлення в Запоріжжі буде відключатися для того, щоб заощадити електроенергію для багатоповерхових та приватних будинків», — зазначив Іван Федоров.

За його словами, з понеділка буде діяти обмежене електропостачання всієї критичної інфраструктури, яка споживає менше ніж 100 КВт. Це торкнеться адміністративних будівель і всіх об’єктів соціального захисту, які здатні живитися завдяки генераторам.

«Я вірю в наших енергетиків, пишаюся ними й сподіваюсь, що найближчим часом нам буде достатньо захисту неба і відновлюваної енергетики для того, щоб постачати електроенергію без відключень в наші будинки», — заявив голова ЗОВА.

Відключення світла у Запоріжжі: графік черг на суботу, 20 липня


Читайте також:

Російські військові завдали 362 удари по Запорізькій області: під вогонь потрапили дев’ять населених пунктів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!