ВСЕСВІТ

У Польщі заявили, що українців, готових до вступу в Український легіон, “не вистачає”

Польща готова проводити підготовку та навчання для бійців Українського легіону, однак кількість охочих вступити в легіон виявилася занадто малою, заявив віцепрем’єр-міністр Польщі Владислав Косиняк-Камиш.

Віцепрем’єр-міністр і міністр національної оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що недостатня кількість українців, які мешкають за кордоном, висловили бажання вступити до Українського легіону. Ця заява прозвучала в ефірі Wirtualna Polska.

Читайте також: ЗСУ вийшли з Вугледара, — Сили оборони

“Ми не займаємося набором, наше завдання — підготовка і навчання. Ми готові до цього, але, на жаль, кількість охочих з української сторони виявилася занадто малою”, — зазначив польський віцепрем’єр.

Він уточнив, що Польща готова до навчання українських бійців з початку вересня.

“Українська сторона заявляла, що очікується значна кількість добровольців, яких вистачило б для формування цілої бригади, тобто кількох тисяч осіб. Однак на ділі таких охочих немає”, — додав Косиняк-Камиш.

Крім того, він зауважив, що в польському суспільстві викликає певні емоції той факт, що, незважаючи на гостру потребу у військових, чимало молодих українців, які проживають за кордоном, не поспішають приєднуватися до легіону.

Читайте також: Відкрито справу про насильство, скоєне директором дитзакладу — Лубінець

Міністр підкреслив, що Польща готувалася до навчання Українського легіону в рамках угоди про безпеку між двома країнами. За його словами, Варшава вже підготувала понад 20 тисяч українських військовослужбовців, що є найбільшим показником серед країн, які беруть участь у місії ЄС і двосторонніх програмах співпраці.

Нагадаємо, РФ посилює захист Кримського мосту баржами та ЗРК «Панцир». Росія активізувала свої зусилля щодо оборони Кримського мосту від можливих українських атак, включаючи застосування морських безпілотних апаратів.