УКРАЇНА

Президенти Туреччини та Фінляндії розглянули варіанти досягнення миру в Україні

Туреччини продовжує відстоювати використання дипломатичного підходу для завершення війни між Росією та Україною, Фінляндія, своєю чергою, підтримує мирний план президента Зеленського.

Президент Туреччини продовжує відстоювати використання дипломатичного підходу для завершення війни між Росією та Україною та досягнення справедливого та довгострокового миру. Фінляндія, у свою чергу, підтримує мирний план президента Зеленського, вважаючи його за хорошу основу для початку переговорів про мир. Про це заявили на спільній прес-конференції президенти Туреччини та Фінляндії після їхньої зустрічі в Анкарі, передає директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

«Під час наших консультацій ми ще раз наголосили на підтримці територіальної цілісності та суверенітету України. Я вважаю, що якнайшвидше припинити руйнування в Україні та досягти справедливого та остаточного рішення можливо лише дипломатичним шляхом», — зазначив Ердоган. Турецький лідер заявив, що лише час покаже, наскільки успішно обидві країни можуть стати посередниками у розробці спільних кроків для досягнення миру у регіоні.

«Ми вважаємо, що Україна має право на захист, право на захист від нападів Росії. Я також підтримую мирний план президента Зеленського щодо десяти пунктів. Я вважаю, що це добрий початок, основа для мирних переговорів», – наголосив під час зустрічі президент Фінляндії Олександр Стубб. Фінський політик акцентував на важливості поточної ситуації й сказав, що Туреччина є однією з рідкісних країн у світі, здатних знаходити спільну мову з обома сторонами.

Читайте також: ЗМІ: Росія планує кинути на війну проти України десятки тисяч підсудних

Нагадаємо, Генсек НАТО назвав країну, яка може змінити перебіг війни в Україні. У своєму виступі новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте наголосив, що Китай став важливим гравцем у контексті конфлікту між Росією та Україною.