УКРАЇНА

Понад 14 тисяч хасидів прибули до Умані, для святкування Рош га-Шана

Для управління порядком під час паломництва до міста було направлено кінну поліцію.

Понад 14 000 паломників-хасидів прибули до Умані, щоб відсвяткувати юдейський Новий рік, який відзначатиметься з 2 по 4 жовтня. Цю інформацію повідомило Об’єднане єврейське товариство України.

«Вже понад 14 тисяч паломників прибули до Умані. Кожен паломник під час в’їзду до міста проходить перевірку правоохоронцями на спеціальних блокпостах», — наголошується в повідомленні. Як повідомляє Суспільне, для управління порядком під час паломництва до міста було направлено кінну поліцію. Цього року за безпекою слідкуватиме кавалерійська рота батальйону тактико-оперативного реагування Київської патрульної поліції.

Слід зазначити, що цього року єврейський Новий рік за Григоріанським календарем настане 3 жовтня і триватиме два дні. Проте юдеї відзначають усі свята із заходом сонця перед урочистістю. Таким чином, Рош Хашана 2024 року відзначатиметься з вечора 2 жовтня до вечора 4 жовтня. Для юдеїв настане 5785 рік. Популярним місцем паломництва юдеїв у Новий рік є Нахман могили рабина в Умані, Черкаській області.

Читайте також: На Україну чекають важкі випробування, Зеленський повернувся зі США без значних результатів, — FT

Раніше повідомлялося, що українці зупинилися, щоб вшанувати Героїв, які віддали свої життя за країну. 1 жовтня Україна вдруге відзначає День захисників та захисниць, присвячений військовослужбовцям, які захищають країну від агресорів.