УКРАЇНА

Росія вдарила по Херсону: багато загиблих та поранених

Внаслідок атаки загинули семеро людей, серед яких троє жінок та четверо чоловіків, а ще шестеро отримали поранення.

У вівторок, 1 жовтня, близько 09:00 ранку війська РФ здійснили артилерійський обстріл середмістя Херсона. Удар відбувся поблизу місцевого ринку та зупинки громадського транспорту. Внаслідок атаки загинули семеро людей, серед яких троє жінок та четверо чоловіків. Ще шестеро людей отримали поранення і наразі отримують кваліфіковану медичну допомогу. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура, очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін та начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко

Читайте також: Стан повітря в Києві залишається сприятливим: дані моніторингу на 1 жовтня

“Окупанти атакували ринок у середмісті Херсона. Під ударом опинилися торгівельні точки, де зранку херсонці купляли чи продавали продукцію”, — повідомив Прокудін. 

Пізніше голова Херсонської міської військово-цивільної адміністрації Роман Мрочко уточнив, що в результаті обстрілу ринку в Центральному районі Херсона госпіталізовано чотирьох осіб. Це жінки віком 68, 65 та 33 років, а також 65-річний чоловік. У всіх вибухові травми та осколкові поранення. У момент ворожого обстрілу вони перебували на вулиці. Тіла трьох загиблих вже доставили до бюро судово-медичної експертизи.

Згодом у прокуратурі повідомили, що кількість загиблих зросла до семи осіб. 

Нагадаємо, російська ППО не може протистояти українським БпЛА. Постійні атаки на склади Росії можуть призвести до необхідності Москви розосереджувати свої матеріально-технічні ресурси з метою скорочення їх вразливості.