ВСЕСВІТ

Сі Цзіньпін висловив наполегливе бажання возз’єднатись з Тайванем

Про це він повідомив на офіційній церемонії, присвяченій 75-річчю заснування Китайської народної республіки.

Голова Комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпін підтвердив свою готовність виконати свою обіцянку щодо досягнення «об’єднання» з демократичним Тайванем. Про це повідомило агенство «Сіньхуа».

«Тайвань є недоторканною територією Китаю», — наголосив Цзіньпін. Лідер Китаю закликав «рішуче протистояти сепаратистській діяльності, спрямованій на незалежність Тайваню».
На офіційній церемонії, присвяченій 75-річчю заснування Китайської народної республіки, 30 вересня Сі Цзіньпін у своєму виступі висловив своє наполегливе бажання досягти «повного возз’єднання Батьківщини».

«Це незворотна тенденція, справа справедливості та загальне прагнення народу. Ніхто не може зупинити перебіг історії», — резюмував він. Варто зазначити, під час виступу Сі Цзіньпіна слухали три тисячі людей, які зібралися у Будинку народних зборів у Пекіні.

Відомо, що правляча Комуністична партія Китаю стверджує, що Тайвань — це її територія, хоча вона ніколи не керувала цим островом, і обіцяє «з’єднатися» із самоврядною демократією у разі потреби та використання сили. Проте багато жителів острова вважають себе справжніми тайванцями й не хочуть стати частиною комуністичного Китаю.

Читайте також: Китай і Бразилія застерегли від ядерного удару по Україні

Раніше повідомлялося, що без Китаю Путін не зміг би вести війну з Україною, — Сікорський. Якщо не зупинити президента РФ і дати можливість захопити Україну, він дійде до кордону Польщі.