ВСЕСВІТ

Російська ППО не може протистояти українським БпЛА, — ЗМІ

Постійні атаки на склади Росії можуть призвести до необхідності Москви розосереджувати свої матеріально-технічні ресурси з метою скорочення їх вразливості.

Росія має у своєму розпорядженні розгалужену систему протиповітряної оборони, але це не завадило Україні здійснювати атаки з використанням дальньої безпілотної зброї. Протягом останніх тижнів українські дрони здійснили серію ударів по стратегічно важливих російських складах боєприпасів, завдавши значної шкоди та знищивши значну кількість озброєння, необхідного для підтримки російських збройних сил. Про це повідомляє американське видання Business Insider.

Такі атаки демонструють успіх українських програм у розробці безпілотних літальних апаратів для далеких дистанцій та викликають сумніви щодо здатності російської протиповітряної оборони ефективно захищати свої об’єкти. За заявою української сторони, їх безпілотники змогли обійти російську оборону та завдати удару по складі боєприпасів у Волгоградській області, що стало ще однією атакою на об’єкти РФ.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що постійні атаки на склади Росії можуть призвести до необхідності Москви розосереджувати свої матеріально-технічні ресурси з метою скорочення їх вразливості. Росії від початку війни не вдавалося ефективно відбивати атаки українських безпілотників великі відстані.

Водночас українські збройні сили успішно проводили атаки на стратегічно важливі військові та енергетичні об’єкти у РФ за допомогою вітчизняних дронів, оскільки їм було заборонено використовувати західні ракети для ударів по російській території. Попри це, Київ наполягає на знятті цих обмежень, вважаючи, що це дасть змогу ще більше послабити військовий потенціал Росії.

Читайте також: Трамп спростував чутки про негативне ставлення до Зеленського: «Мені він подобається»

Нагадаємо, Україна має велику кількість власної зброї, щоб бити углиб РФ. США дозволили ЗСУ використовувати американську зброю для ударів безпосередньо на тих територіях, з яких росіяни здійснюють атаки на прикордонні райони України.