ВСЕСВІТ

Польща вимагає ексгумації жертв Волинської трагедії як умову для вступу України до ЄС

Заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Бартошевський заявив, що питання ексгумації тіл жертв Волинської трагедії стане однією з ключових умов для вступу України до Європейського Союзу.

Питання ексгумації тіл жертв Волинської трагедії стало однією з умов для вступу України до Європейського Союзу. Про це в інтерв’ю телеканалу Polsat News повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Бартошевський.

Читайте також: Орбан імовірно планує організувати саміт, на який запросять Зеленського і Путіна

«Перший етап переговорів щодо вступу України до ЄС стосуватиметься верховенства права та судової системи. У межах цього питання обов’язково підніметься тема ексгумації. Якщо цей аспект не буде врегульовано, Україна не зможе перейти до наступного етапу», — зазначив він.

Бартошевський також підкреслив, що Польща не використовує Україну як інструмент шантажу, а лише прагне забезпечити гідне поховання своїх предків.

«Ми не шантажуємо Україну, а просто очікуємо, що вони діятимуть відповідно до європейських стандартів. Сподіваюся, ми досягнемо угоди з цього питання. Ми не шукаємо помсти і не вимагаємо покарання, ми просто хочемо, щоб наші предки були поховані з гідністю», — додав він.

Нагадаємо, російські окупанти захопили два села поблизу Покровська. Російські окупаційні сили продовжують свою агресію в Україні, захопивши два села – Крутий Яр і Красний Яр – у районі Покровська.