ВСЕСВІТ

Норвегія не буде автоматично надавати притулок українським біженцям: подробиці

Мешканці Львівської, Волинської, Тернопільської, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської областей розглядатимуться окремо через те, що ці регіони вважаються безпечними.

Норвегія припинить автоматичне надання притулку українським біженцям із західної України. Про це повідомляє RTE. За даними видання, мешканці Львівської, Волинської, Тернопільської, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської областей розглядатимуться окремо через те, що ці регіони вважаються безпечними.

Варто зазначити, що починаючи з початку повномасштабного вторгнення, Норвегія, з населенням 5,6 мільйона людей, прийняла 85 тисяч українців. Глава міністерства юстиції Енгер Мель заявила, що Норвегія не може прийняти досить більшу частину біженців у порівнянні з іншими країнами через те, що вони створюють додаткові навантаження на житлове господарство, охорону здоров’я та освіту в кількох містах.

На її думку, серед українських біженців є чоловіки, багато з яких перебувають у призовному віці, і кількість їх поступово збільшується, тоді як самій Україні не вистачає солдат.

Читайте також: В Україні знову подорожчає електроенергія: кого стосується

Нагадаємо, чи відправлятимуть чоловіків призовного віку з ЄС в Україну: відповідь Брюсселя. Як стверджує єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоханссон, ніхто не буде примусово видворений з території Євросоюзу.