УКРАЇНА

В Україні скасували відключення світла у трьох областях

19 липня 2024 року в Україні скасували погодинні відключення електроенергії у Львівській, Миколаївській та Івано-Франківській областях.

У п’ятницю, 19 липня, у кількох областях України скасували відключення електроенергії за розпорядженням Укренерго. Так, щонайменше в трьох областях України було скасовано графіки відключень світла. Про це повідомили місцеві обленерго в п’ятницю.

Читайте також: Росіяни масово скасовують тури до Криму через безпекову ситуацію на півострові, — ГУР

Так, у Львівській області скасували відключення світла за розпорядженням Укренерго, повідомляє обленерго. 

«За розпорядженням НЕК Укренерго скасовано погодинні відключення електроенергії. Відновлення графіка відключень відбудеться за окремим розпорядженням», — заявило Львівобленерго.

Зазначено, що відновлення графіка погодинних відключень буде здійснено за окремим розпорядженням.

Крім того, у Миколаївській області також відмінили графіки погодинних відключень, але тільки до 15:00. Причину скасування графіків місцевим обленерго не уточнюють.

Читайте також: Україну очікують спекотні вихідні з незначними дощами: синоптик

Водночас Прикарпаттяобленерго повідомило, що з 10:50 до 15:00 графіки погодинних відключень застосовуватися не будуть. Зокрема, серед останніх змін: буде увімкнена черга 5, а з 12:00 до 15:00 не вимикатиметься черга 6.

Нагадаємо, розкрито масштабну схему розкрадання коштів у ЗСУ: збитки сягають 138 мільйонів гривень. Викрито організаторів і учасників злочинних схем з розкрадання коштів, виділених для потреб ЗСУ. Затримано 30 осіб, зокрема 15 членів організованих злочинних угруповань.