УКРАЇНА

Боррель розповів про спосіб швидкого закінчення війни в Україні

Найшвидший можливий шлях досягти миру – це вивід російських військ з території України.

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель сказав, що найшвидшим способом закінчення повномасштабної російсько-української війни є виведення російських окупаційних військ з території України, а не капітуляція Києва та перетворення країни на Білорусь. Ця заява була зроблена після засідання Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй.

Жозеп Боррель наголосив, що Євросоюз підтримує Україну і продовжуватиме надавати допомогу. «Я чув тут деяких любителів миру, які кажуть, що війна для них надто дорога. Ми теж любимо мир, я люблю мир, Євросоюз любить мир, а українці люблять мир, як ніхто інший. І саме вони платять найвищу ціну. Найшвидший, можливий шлях досягти миру – це коли Росія виводить війська і війна закінчується”, – сказав Боррель.

Втім, як він зазначив, згадані ним прихильники світу не згадували про цей метод, оскільки для них найшвидшим способом завершення війни є здача України. Глава європейської дипломатії також наголошує, що без підтримки з боку ЄС Києву доведеться здатися.

«Ми не хочемо такого кінця війни. Ми не хочемо капітуляції України, втрати її національної ідентичності, свободи, території та перетворення її на другу Білорусь», — наголосив він. Боррель підкреслює, що поняття миру не включає підкорення, капітуляцію або окупацію, тому важливо прагнути стійкого миру. Він також зазначив, що надання військової підтримки не означає відмову від пошуку мирних рішень.

Читайте також: Росія збирається передати терористам Ємену потужну зброю

Раніше повідомлялося, Борель: Росія прагне залишити Україну без світла та тепла напередодні зими. Росія посилює атаки на енергетичну інфраструктуру України напередодні зими, що загрожує країні масштабними перебоями з електропостачанням.