УКРАЇНА

Радник Зеленського назвав країну, яка є джерелом деталей для зброї РФ

60% іноземних компонентів, знайдених у російському озброєнні на українській території, постачається з Китаю.

Приблизно 60% іноземних компонентів, виявлених у російському озброєнні на українському полі бою, постачається з Китаю. Ця країна вважається найбільш проблематичною щодо цього. Про це повідомив уповноважений президента України з питань санкцій Владислав Власюк із посиланням на Reuters.

«Якщо взяти всі звичайні види озброєння та порахувати іноземні комплектуючі, то близько 60% надходитимуть з Китаю. У нас були тривалі обговорення з деякими виробниками з цього приводу. Я сказав би, що найбільша проблема — це КНР», — зазначив він. За його твердженням, важливі компоненти, що застосовуються в галузі спостереження, безпілотників та ракет, також імпортуються із США, Нідерландів, Японії, Швейцарії та інших західних країн.

Власюк зазначив, що Євросоюз має докласти більше зусиль для припинення надходження продукції із Заходу, включаючи вживання заходів проти російської атомної компанії «Росатом». «Росатом… ми вважаємо, що вона (РФ) використовує свої мережі для постачання російської армії», — розповів він.

Європейські столиці неохоче роблять будь-які дії через домінування постачання для атомних електростанцій із Росії. Крім того, блокування може торкнутися логістики Росії, включаючи аеропорти та морські порти, а також фінансові установи, які сприяють продажам. Власюк також наголосив на ефективності пакета санкцій США щодо ІТ, який, за його словами, виявив себе дуже успішно з початком його дії на початку цього місяця.

Читайте також: Україна ввела санкції проти РФ, Ірану та Китаю

Нагадаємо, Росія розраховується з Китаєм криптовалютою за необхідні для війни товари. Увага приділяється компаніям, які закуповують товари подвійного призначення, які можуть використовуватися як у цивільних, так і військових цілях.