УКРАЇНА

Росіяни мають успіхи на Харківщині — британська розвідка

Російські окупанти просунулися на захід від села Піщане у північно-східній частині Харківської області.

Основним центром просування російських сил залишається Покровське на Донеччині, проте також відзначаються їх наступи в Харківській області. Згідно з інформацією, опублікованою Міністерством оборони Великобританії у X (Twitter), російські військові просунулися на захід від села Піщане у північно-східній частині Харківської області.

Зараз вони знаходяться на невеликому виступі всього за 3,5 км від річки Оскол. Ймовірно, російські військові прагнуть досягти східного берега річки Оскол з метою використовувати його як природний оборонний бар’єр і створити сприятливі умови для майбутніх військових операцій. За даними британської розвідки, основна увага російських збройних сил досі фокусується у місті Покровськ на сході України. Ймовірно, Росія вже зайняла міста Гродівка, на сході від Покровська та Українськ, на півдні від нього. Повідомляється, що російські військові продовжують перебувати приблизно за 8 кілометрів від Покровська.

«Українські підкріплення, міські райони та українська оборона, ймовірно, сприяли уповільненню просування Росії по осі минулого тижня», — кажуть у Міноборони Британії.
За даними Генштабу ЗСУ, 22 вересня найінтенсивніші бойові дії відбулися на Харківському та Куп’янському напрямках, де противник здійснив 23 нальоти, включаючи атаки біля Вовчанська, Тихого, Петропавлівки та інших селищ. На Лиманському напрямку українські військові відобразили 13 штурмів. Найактивнішу діяльність противника було відзначено на Покровському напрямку, де окупанти провели 35 атак.

Читайте також: Зеленський: Трамп не знає, як зупинити війну в Україні

Нагадаємо, аналітики DeepState зафіксували просування російських військ у Донецькій області. За останню добу російські окупанти просунулися кількома напрямками в Донецькій області.