УКРАЇНА

Проректор київського вишу за $2000 обіцяв відстрочку від мобілізації

Проректор одного з київських університетів затриманий під час отримання 2000 доларів США хабаря за сприяння у вступі до аспірантури.

У Києві правоохоронці затримали проректора одного з університетів під час отримання хабаря в розмірі 2000 доларів США. За ці кошти він обіцяв допомогти військовозобов’язаному чоловіку вступити до аспірантури на денну форму навчання, що могло надати йому відстрочку від мобілізації. Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Читайте також: У Швейцарії запропонували переглянути нейтралітет через війну в Україні

Згідно з даними слідства, 28-річний чоловік звернувся до свого знайомого з проханням посприяти в питанні вступу. Останній вийшов на проректора університету, який запевнив, що, незважаючи на високу конкуренцію серед абітурієнтів, зможе «вирішити питання» через членів екзаменаційної комісії. За свої послуги проректор оцінив у 2000 доларів США.

Зрештою, чоловік отримав одне з двох бюджетних місць в аспірантурі за напрямом «Публічне управління та адміністрування». На ці місця претендували 12 абітурієнтів.

Правоохоронці затримали проректора в момент отримання неправомірної вигоди згідно зі ст. 208 КПК України. Наразі йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на членів екзаменаційної комісії (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Справу веде Шевченківська окружна прокуратура міста Києва.

Проректор київського вишу за $2000 обіцяв відстрочку від мобілізації / facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Проректор київського вишу за $2000 обіцяв відстрочку від мобілізації / facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Нагадаємо, Кулебу звільнили, бо він “дратував” Єрмака: Politico. За даними видання, Дмитра Кулебу звільнили з посади міністра закордонних справ через конфлікт із главою Офісу президента Андрієм Єрмаком, який прагне більшого контролю над міністерством.