УКРАЇНА

Заради безпеки АЕС: МАГАТЕ розширило моніторингову місію в Україні

Експерти МАГАТЕ вже провели інспекцію на одній з електричних підстанцій, яка безпосередньо впливає на стабільність та безпеку роботи АЕС.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) збільшує присутність своїх моніторингових місій в Україні на об’єктах, пов’язаних із безпекою атомних електростанцій. Про це повідомляє «Енергоатом».

За інформацією прес-служби «Енергоатому», експерти МАГАТЕ вже провели інспекцію на одній з електричних підстанцій, яка безпосередньо впливає на стабільність та безпеку роботи АЕС. Нещодавно цю підстанцію було пошкоджено внаслідок масованих ракетних ударів по цивільній інфраструктурі, завданих російськими військами.

Експерти МАГАТЕ у співпраці з представниками «Енергоатому», «Укренерго» та Держатомрегулювання провели інспекцію об’єкта, зафіксувавши завдані пошкодження. Цей візит ознаменував початок реалізації домовленостей, досягнутих під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, повідомили у «Енергоатомі».

Раніше повідомлялося, що Росія вже порушила роботу кількох АЕС. Три з чотирьох енергоблоків Рівненської АЕС було відключено від мережі, Південноукраїнська АЕС також постраждала.