УКРАЇНА

Хто з українців має право отримати доплати до пенсії до 889 грн: подробиці

Пенсіонери, які мешкають на територіях з активними бойовими діями, отримають додаткову виплату від Всесвітньої Продовольчої програми ООН у 2024 році.

У 2024 році літні громадяни України зможуть отримати додаткові виплати до пенсії у розмірі до 889 гривень. Доплати передбачені у рамках програми Всесвітньої продовольчої програми ООН. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Міністерство соціальної політики України розповіло, що пенсіонери, які мешкають на територіях з активними бойовими діями, отримають додаткову виплату від Всесвітньої Продовольчої програми ООН у 2024 році. Ці виплати будуть адресовані лише тим, хто одержує мінімальні пенсії. Матеріальна допомога від Всесвітньої Продовольчої програми ООН буде надано пенсіонерам, які мешкають у зонах підвищеного ризику: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Критерії для отримання надбавки такі:

  • Пенсія менша за 3,25 тис. гривень.
  • Громадянин не отримував допомогу від міжнародних організацій або виплати для внутрішньо переміщених осіб після 1 березня 2023 року.

Читайте також: В Україні зросли зарплати — хто заробляє 40 тис гривень

Розмір надбавки розраховується індивідуально. Він визначається як різниця між 3,25 тис. гривень і сумою пенсії. Наприклад, якщо пенсія складає 3 тис. гривень, доплата становитиме 250 гривень. Для мінімальної пенсії у 2,361 тис. гривень щомісячна надбавка складе 889 гривень.

Додаткова фінансова допомога буде виплачена:

  • На банківську картку шляхом перерахування грошей.
  • Через відділення АТ «Укрпошта».

Надбавки від ООН призначатимуться автоматично. Список одержувачів формуватимуть на основі даних, зафіксованих у реєстрах.

Нагадаємо, У Мінсоцполітики відповіли, чи збільшуватимуть пенсійний вік в Україні. Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович заявила про відсутність планів щодо підвищення пенсійного віку.