УКРАЇНА

Росія перекидає на Курщину більш досвідчені підрозділи

Офіційна влада РФ може залучити додаткові сили та досвідченіші підрозділи для повного витіснення українських військ з Курської області.

Російська влада перекинула до Курської області додаткові сили 106-ї повітряно-десантної дивізії. Це свідчить про можливу передислокацію досвідченіших заходів для зміцнення поточних контратак та підготовки до майбутніх контрнаступальних операцій проти українських військ на території Росії. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначає ISW, у відеоматеріалах, опублікованих 11 вересня, зафіксовано частини 137-го полку ВДВ (106-ї дивізії), що діє у бойових діях на північний захід від Снагості.
Також Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що до кінця серпня підрозділ 137 полку ВДВ продовжував брати участь у бойових діях на Північному напрямку в Україні.

Читайте також: На Курському напрямку збито російський БПЛА Оріон

Крім того, у Курській області також були залучені підрозділи 51-го полку ПДВ 106 дивізії ПДВ. За даними ISW, офіційна влада може залучити додаткові сили та досвідченіші підрозділи для повного витіснення українських військ з Курської області. Можливо, Росія може зосередити в цьому напрямку додаткові частини 106 повітряно-десантної дивізії та інші бойові формування.

Раніше повідомлялося, росіяни відновили наступ на Курщині. Згідно з останніми даними, російські війська здійснили низку контратак на українські позиції в Курській області.