УКРАЇНА

ISW: Російські військові мають проблеми з наступом на Курщині

Попри спроби контратак з боку окупантів по всьому українському виступу в Курській області, їх успіхи залишаються незначними.

Російські війська стикаються із серйозними труднощами під час контратаки на Курщині. За інформацією Інституту вивчення війни (ISW), незважаючи на спроби контратак з боку окупантів по всьому українському виступу в Курській області, їх успіхи залишаються незначними.

«Причина, ймовірно, в українських наступальних операціях та оборонних контратаках у цьому районі», — зазначається у повідомленні.
Геолокаційні дані, опубліковані 12 вересня, показують, що росіяни досягли лише обмежених успіхів на захід від Вишневки (на південний захід від Корнева) та у північній частині Червоножовтневого.

Також згідно зі звітом ISW, Міністерство оборони Росії повідомило, що російські війська з початку контратаки в ніч із 10 на 11 вересня звільнили 10 населених пунктів на півдні та південному заході від Корнєво. До цього списку увійшли Апанасівка, Бяхове, Вишневка, Вікторівка, Позашапне, Гордіївка, Червоножовтневе, Обухів та 10-й Жовтень. Всі населені пункти знаходяться в межах оголошених зон російського наступу, однак поки ISW не оприлюднило візуальні докази звільнення цих територій російськими військами. Підтверджено лише часткові успіхи у Снагості та Червоножовтневому.

Читайте також: РФ залучає добровольців в тероборону для захисту Курської області

Раніше повідомлялося, що Росія перекидає на Курщину досвідченіші підрозділи. Офіційна влада РФ може залучити додаткові сили та досвідченіші підрозділи для повного витіснення українських військ з Курської області.