УКРАЇНА

Кудрицький: Відключення електроенергії взимку можливі через холод, попри плани з ремонту

Колишній генеральний директор НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в інтерв’ю Економічній правді висловив побоювання щодо можливих відключень електроенергії взимку.

Взимку в холодну погоду будуть відключення електроенергії, навіть якщо будуть виконані всі плани з ремонту генеруючих потужностей. Про це повідомив колишній генеральний директор НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в інтерв’ю Економічній правді, яке було записано 9 вересня.

Читайте також: Україна відреагувала на візит Путіна до Монголії

На його думку, відключень електроенергії може не бути лише за сценарію, коли всю зиму температура буде плюс 5 або плюс 15 градусів і не буде нових атак на енергетичний сектор з боку Росії.

«Але ми розуміємо, що він (сценарій — ЕП) суто теоретичний. Я вважаю, що за холодної погоди відключення будуть, навіть якщо всі плани з відновлення генерації будуть реалізовані», — повідомив Кудрицький.

За його словами, відключення електроенергії для опалювального сезону можуть початися в грудні, оскільки в листопаді може не бути холодів.

«А саме холодна погода (взимку — ЕП) буде тригером для того, щоб вводити обмеження електроспоживання», — заявив він.

У теплі періоди зими, коли температура перевищує 0, Україна може обійтися без відключень електроенергії, додав Кудрицький.

«А якщо буде якийсь холодний період, ну, наприклад мінус 10 середньодобова температура, то я не бачу, чим можна покрити дефіцит», — додав він.

Нагадаємо, у Києві та низці областей почнуть діяти графіки відключень світла. Київ, Київська, Одеська, Дніпропетровська та Донецька області переходять на стабілізаційні відключення.