УКРАЇНА

Скільки отримують мобілізовані під час військової підготовки в Україні

Мобілізовані громадяни, які проходять базову підготовку, одержують менші виплати порівняно з тими, хто перебуває у бойових умовах.

Чоловіки, які проходять базову військову підготовку в рамках мобілізації в Україні, отримують виплати, які є нижчими порівняно з тими, хто перебуває на передовій. Про це повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, в ефірі телемарафону.

Фітьо зазначив, що мобілізовані громадяни, які проходять базову підготовку, одержують менші виплати порівняно з тими, хто перебуває у бойових умовах. Під час навчального процесу мобілізовані чоловіки отримують 20 тисяч гривень, а тривалість курсу може змінюватись від одного до трьох місяців залежно від їхнього початкового рівня підготовки.

Після завершення базової підготовки мобілізовані починають отримувати зарплату, яка варіюється від 20 до 120 тисяч гривень на місяць. Розмір виплат визначається залежно від місця служби та виконуваних завдань. Варто зазначити, що 2024 року в Україні військовослужбовці отримують додаткові щомісячні виплати у розмірі від 30 до 100 тисяч гривень. Ці виплати залежать від складності виконуваних завдань та умов служби.

Нагадаємо, в Україні виросли зарплати – хто заробляє 40 тис. гривень. 2024 року роботодавці частіше підвищують зарплати українцям.