ВСЕСВІТ

Литва переконана, що сили НАТО повинні збивати дрони РФ на території Балтійських країн

У разі порушення повітряного простору Литви, безпілотниками з боку агресора, реагувати на такі інциденти має колективне рішення НАТО.

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас запропонував змінити підхід до місії НАТО з патрулювання повітряного простору в країнах Балтії, після інциденту з російським дроном, що впав на території Латвії. Про це, 11 вересня повідомив литовський телеканал LRT.

Міністр оборони наголосив на необхідності швидкого інформування штабу НАТО про будь-які загрози порушення повітряного простору безпілотниками. Він сказав, що удосконалення алгоритму обробки таких загроз допоможе підвищити оперативність реагування на потенційні інциденти.

Читайте також: Литва залучила 5,5 тисяч добровольців для захисту держави

«Штаб-квартира НАТО оцінює ситуацію, чи достатньо доказів того, що це саме ворожий безпілотник, а не якийсь інший втрачений літак, і тоді ухвалюється швидке рішення про розгортання літаків повітряної поліції. Це певний алгоритм, і його треба прискорити», — наголосив Лаурінас Кащюнас. Він також зазначив, що у разі порушення повітряного простору Литви безпілотниками з боку агресора, реагувати на такі інциденти має колективне рішення НАТО.

Раніше повідомлялося, Румунія хоче дозволити збивати дрони, які залітають з України. Прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку наголосив на необхідності серйозного підходу до поточної ситуації.