УКРАЇНА

СБУ затримала групу паліїв авто ЗСУ (ФОТО)

За дорученням РФ, група зловмисників здійснила підпал п’яти службових автомобілів Збройних сил України в трьох різних районах Києва.

Служба безпеки України повідомила про затримання п’ятьох осіб у Києві, які підпалювали автомобілі, що належать Збройним силам України. Про це повідомила СБУ. За даними правоохоронців, чоловіки палили автівки на замовлення російських спецслужб.

«Служба безпеки та Національна поліція затримали у Києві ще п’ятьох поплічників російських спецслужб, які робили підпали у столиці. Основними цілями фігурантів були позашляховики та мікроавтобуси ЗСУ», — наголошується в повідомленні. За дорученням РФ, група зловмисників здійснила підпал п’яти службових автомобілів Збройних сил України в трьох різних районах Києва. Разом із пошкодженою технікою вони залишали провокаційні листівки з метою дискредитації українських військових. «Таким чином ворог сподівався розхитати суспільно-політичну обстановку у столичному регіоні, видаючи замовні підпали за гроші з РФ під виглядом «роботи» нібито антиукраїнського підпілля», — кажуть у СБУ.

Зловмисники діяли у двох групах по дві особи, а один з них працював самостійно. Усі вони — вихідці із Сумської, Полтавської та Миколаївської областей, віком від 21 до 29 років. До Києва вони прибули у пошуках заробітку. У Telegram-каналах, де зловмисники шукали «легкі гроші», на них вийшли представники російських спецслужб та запропонували співпрацю. Дотримуючись вказівок кураторів, чоловіки спочатку вибирали цілі, фотографували потенційні об’єкти та надсилали знімки на погодження.

Читайте також: СБУ затримала інформаторку ворога, яка готувала ракетний удар по Миколаєву

Після схвалення вони приїжджали до місць, де були припарковані військові автомобілі, підпалювали їх за допомогою легкозаймистої суміші та знімали на телефони процес займання, щоб прозвітувати перед російськими кураторами. Зловмисники розраховували отримати обіцяну винагороду, проте грошей так і не побачили. Тепер вони перебувають під вартою, і їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Нагадаємо, у Києві затримали паліїв, які працювали на користь Росії. Чоловіки готували підпали об’єктів енергетичної інфраструктури також авто ТЦК та СП у столичному регіоні.