УКРАЇНА

ДПСУ: Білорусь нагнітає ситуацію, але Україна повністю контролює кордон

Білорусь продовжує ескалацію на кордоні з Україною, проте війська сусідньої країни переміщуються вглиб своєї території, повідомляє речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

На кордоні між Україною та Білоруссю білоруські війська просуваються вглиб своєї країни. Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, повідомляє Укрінформ.

“Білорусь не припиняє нагнітати на напрямку кордону з нашою країною, намагаючись донести, що саме Україна становить загрозу для Білорусі… Але, попри все, на даний момент ситуація на кордоні залишається повністю контрольованою всіма складовими Сил оборони нашої країни, а це і прикордонники, і підрозділи Збройних сил та Національної гвардії, які також посилюють цей напрямок”, — повідомив Демченко.

З його слів, безпосередньо вздовж державного кордону не зафіксовано жодних нестандартних ситуацій чи провокацій.   

“Будь-хто, хто спробує зайти до нас війною з цього напрямку, звісно, отримуватиме ту відповідь, на яку заслуговує, власне, відразу відкриватиметься вогонь”, — додав речник.

Стосовно ситуації на ділянці кордону, що межує із зоною відчуження, Демченко повідомив, що прикордонники не зафіксували жодного переміщення техніки чи особового складу у безпосередній близькості до кордону.

“Все, що Білорусь нагнітає, в тому числі і скупчуючи або переміщуючи свою техніку, особовий склад, різні підрозділи, все це відбувається вглиб території цієї країни”, — зазначив він.

Нагадаємо, ЗСУ за добу знищили понад 1 200 окупантів, літак та 73 артсистеми: Генштаб. Станом на 12 вересня 2024 року, знищено ще один російський літак, а загальні втрати техніки та особового складу противника суттєво зросли.