УКРАЇНА

Окупанти вдарили по Конотопу: у місті немає світла та води

Конотопська енергетична інфраструктура серйозно пошкоджена, але фахівці докладають усіх зусиль для якнайшвидшого відновлення подачі світла, насамперед у лікарню і на водоканал.

Після удару російських військ по Сумській області ситуація з електропостачанням у Конотопі стала критичною. Коли електрику буде відновлено в будинках мешканців, поки невідомо. Водопостачання здійснюватиметься за графіком. Про це повідомив мер міста Артем Семеніхін у своєму Telegram-каналі 12 вересня.

Він зазначив, що Конотопська енергетична інфраструктура серйозно пошкоджена, але енергетики докладають усіх зусиль для якнайшвидшого відновлення подачі світла, насамперед у лікарню і на водоканал. «Коли з’явиться електрика в будинках мешканців бодай погодинно — ніхто не візьметься спрогнозувати», — написав мер.
Вода в Конотопі подаватиметься за часовим графіком, який оголосять пізніше. Мер Артем Семеніхін повідомив, що внаслідок ударів значно постраждало багато навчальних закладів, хоча точна кількість ще уточнюється. В основному пошкодження стосуються вибитих вікон та дверей. Сьогодні дитячі садки функціонують у режимі чергових груп.

Читайте також: Польща підняла свої літаки через атаку Росії на Україну

Також постраждали медичні установи — переважно вибиті вікна у великій кількості корпусів. Проте серйозних пошкоджень медичного обладнання не зафіксовано, і лікарні продовжують роботу у штатному режимі. «Звернення від постраждалих продовжують надходити. Наразі госпіталізовано двох чоловіків. Один з них у дуже критичному стані (кома). До речі, той, що в комі, якраз їхав рятувати людей…», — повідомив керівник. Семеніхін також наголосив, що у центрі міста пошкоджено ділянку трамвайних колій. Рух трамваїв буде обмежений, і поки що функціонуватиме лише маршрут номер три.

Нагадаємо, росіяни б’ють по Конотопу, у місті пропало світло. Увечері в середу, 11 вересня, у низці областей оголосили повітряну тривогу через ракетну небезпеку та атаку безпілотників армії РФ.