ВСЕСВІТ

Допомога Україні заважає боєздатності британської армії, — The Telegraph

Міністерство оборони Великої Британії вказало на проблеми з доступом до навчальних майданчиків для британських військових через значну участь у тренуваннях українських солдатів.

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що військова допомога, яку надають Україні, знизила можливості армії з навчання власних солдатів, оскільки зменшила доступ до навчальних майданчиків. Про це повідомляє The Telegraph із посиланням на опублікований звіт. 

За даними видання, через тренування українських військовослужбовців на британських полігонах, британським військовим підрозділам у 2023 році відмовляли в тренуваннях у вісім разів частіше, ніж у 2019 році.

«Це пов’язано з тим, що чверть армійських навчальних площ задіяна в операції Interflex — програмі базової підготовки піхоти для ЗСУ, яка вже охопила понад 45 тисяч українських новобранців», — пише видання.

Крім того, програма Interforge, спрямована на навчання українських морпіхів, на початку року була перенесена до Нідерландів, оскільки активне використання британських навчальних об’єктів могло негативно позначитися на підготовці власних Королівських морських піхотинців.

Також повідомляється, що з початку війни Україна отримала британське обладнання на 171,5 мільйона фунтів стерлінгів, а для закупівлі нового озброєння для Києва було витрачено 2,4 мільярда фунтів стерлінгів.

Голова Аудиторського офісу Гарет Девіс наголосив, що Міністерство оборони Великої Британії, плануючи подальшу допомогу Україні, повинно знайти баланс між національними інтересами та забезпеченням власної військової могутності, включно з поповненням запасів техніки та забезпеченням якісної підготовки військ.

Читайте також: Моди обсудил с Путиным свой визит в Киев

Представник британського Міноборони зі свого боку запевнив, що всі військовослужбовці Великої Британії продовжують отримувати необхідні тренування для підтримання боєготовності та виконання зобов’язань перед НАТО.

Нагадаємо, Ердоган: Туреччина підтримує повернення Криму Україні. Реджеп Таїп Ердоган підтвердив непохитну підтримку суверенітету України та прав кримських татар.