УКРАЇНА

Прем’єр-міністр Хорватії прибув до Києва

Прем’єр Хорватії у супроводі ключових членів свого кабінету, візьме участь у саміті Кримської платформи.

Прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович прибув з неоголошеним візитом до України у середу вранці. Про це повідомляє видання HRT Vijesti.

За інформацією хорватських ЗМІ, у Києві він проведе зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком та іншими високопоставленими українськими офіційними особами.

Зазначається, що прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович прибув до України у супроводі ключових членів свого кабінету: міністра науки та освіти Радована Фукса, міністра юстиції та цифрової трансформації Даміра Хабіяна, а також міністра закордонних та європейських справ Гордона Грліча-Радмана. Делегація Хорватії візьме участь у саміті Кримської платформи. Президент України Володимир Зеленський раніше оголосив, що саміт відбудеться у середу, 11 вересня.

Раніше повідомлялося, що президент Литви та прем’єр Латвії прибули до Києва. Згідно з заявою уряду Латвії, Евіка Силіня пробуде у Києві три дні — до 13 вересня, беручи участь у низці заходів та зустрічей, де обговорюватимуть майбутню співпрацю у військовій, політичній, гуманітарній та фінансовій сферах.