УКРАЇНА

ЗСУ просунулися на Курщині, РФ відвела підрозділи з Херсонщини

Міноборони Росії та інші російські ЗМІ повідомили про бої, що продовжуються, в районах Коренево, Апанасівки, Снагості, Крем’яного, Черкаського Порічного, Російського Порічного, а також в Уланці і Бороці.

Нещодавні геолокаційні дані вказують на просування українських сил у Курській області у контексті наступу 10 вересня. Кадри, зроблені 9 вересня, демонструють, що ЗСУ просунулися на схід від Комарівки, розташованої на південний захід від Коренево. Про це пише «Інститут вивчення війни»(ISW).

У зведенні від 10 вересня, опублікованому ISW, також згадується просування ЗСУ на південний схід від села Вітряне у Коренівському районі. Наступ, ймовірно, відбувається вздовж вузького коридору між територіями, які знаходяться під контролем Росії, проте точні маршрути українського наступу в цьому районі поки що залишаються невідомими.

Геолокаційні дані від 9 вересня підтверджують присутність українських військ у східній частині Російського Порічного, вказуючи на їх активні дії у цьому населеному пункті. Міноборони Росії та кілька інших російських джерел повідомили про бої, що продовжуються, в районах Коренево, Апанасівки, Снагості, Креміного, Черкаського Порічного, Російського Порічного, а також в Уланці та Бороці. Повідомляється, що підрозділ безпілотників, ймовірно, пов’язаний з 61-ю бригадою морської піхоти (Ленінградський військовий округ), активно діє в районі Комарівки.

Читайте також: ЗСУ взяли під контроль 5 квадратних кілометрів на Курщині: Сирський

Раніше ISW вказував, що до кінця серпня 2024 року 61 бригада морської піхоти діяла в Херсонській області. Це свідчить про можливу нещодавню передислокацію частини російських сил з Херсона до Курської області.

Нагадаємо, обмінний фонд поповнено на 600 осіб. Нині, за словами Зеленського, є можливість обміняти українських солдатів, які перебувають у полоні.