ЗАПОРІЖЖЯ

У Запорізькій міськраді пояснили, чому не варто поширювати інформацію про мітинги щодо відключення електроенергії

В соціальних мережах почала ширитися інформація про мітинг стосовно неправомірних відключень електроенергії у Запорізькій області. Водночас у міській раді закликають не поширювати цю інформацію та не брати участь у таких мітингах.

Відповідний допис з’явився на сайті Запорізької міської ради.  

Україна втратила 80% теплової генерації та 40% потужностей гідроелектростанцій внаслідок російських ударів по енергетичним об’єктам. Наразі в країні також аномальна спека, яка призвела до виходу з ладу обладнання на двох енергооб’єктах, що призводить до екстрених та тривалих відключень.

«Країна-терорист прагне не тільки створити тотальний блекаут постійними атаками, а й розгортає довкола відключень масштабні інформаційні кампанії. Зараз триває саме така, – кажуть в міській раді. –  Підбурюваннями до мітингів і протестів росіяни сіють розбрат між запоріжцями, створюють засади для масових заворушень, які шкодять на всіх рівнях. Задача кожного та кожної – не піддатися цим деструктивним впливам і пам’ятати, що винними у відключеннях є російські військові, які запускають ракети та дрони».

В міській раді також нагадали, що зараз працівники обленерго докладають надлюдські зусилля для цілодобового відновлення пошкоджених енергообʼєктів. Відремонтовані та введені потужності вже розподіляється на потреби споживачів. Питання щодо порушення графіків – вирішуються.

Відключення світла у Запоріжжі: графік на четвер, 18 липня


Читайте також:

На ДніпроГЕС завершили розбір завалів після останнього удару окупантів 1 червня

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!