ВСЕСВІТ

Захід вимагає від України переглянути військові цілі, — WSJ

Західні союзники України, включаючи США та європейські країни, закликають Київ до перегляду стратегічних цілей у війні з Росією на наступний рік.

Західні союзники України, включно зі США та країнами Європи, закликають Київ до розроблення чіткого і реалістичного плану на наступний рік війни з Росією. Як повідомляє The Wall Street Journal, західні та американські чиновники настійно рекомендують Україні переглянути свої стратегічні цілі у світлі поточної військової ситуації та змін громадської думки.

Читайте також: Парламент Румунії розгляне законопроєкт про передачу Patriot Україні

Президент України Володимир Зеленський, як і раніше, прагне до повної деокупації території країни, але з урахуванням сповільнених успіхів на фронті і зниження підтримки серед деяких ключових західних партнерів, дипломати радять Києву адаптувати свої цілі. Це може зіграти важливу роль у підтримці необхідності подальших поставок зброї та допомоги з боку західних країн.

Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі планують візит в Україну, щоб обговорити з українською владою можливі шляхи досягнення перемоги і необхідну допомогу. В останні два тижні Київ уже приймав низку високопоставлених західних чиновників.

Переговори підкреслюють зростаючу напругу між Києвом і Заходом, пов’язану з реалізацією військових амбіцій України. Європейські чиновники попередили, що повна перемога потребуватиме підтримки в сотні мільярдів доларів, що є непосильним завданням для західних країн.

Блінкен зазначив, що його візит має на меті оцінку потреб України та обговорення можливих рішень для їх задоволення. Він і Леммі представлять свої рекомендації президенту США Джо Байдену та прем’єр-міністру Великої Британії Кіру Стармеру.

Представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі підкреслив, що візит до Києва не пов’язаний зі спробами втягнути Україну в переговори. «Найімовірнішого результату, безумовно, буде досягнуто через переговори, але рішення про те, коли і за яких умов це станеться, залишиться за президентом Зеленським», — додав він.

Нагадаємо, нові бригади ЗСУ стикаються з нестачею сучасної техніки: Forbes. Українська армія формує нові бригади для заміни виснажених підрозділів на фронті, однак стикається з нестачею сучасного озброєння.