ВСЕСВІТ

Байден відповів, чи дозволяється Україні бити західною зброєю вглиб РФ

США обережно підходять до рішення про використання зброї, здатної вражати цілі в глибині Росії, побоюючись, що це може призвести до подальшого загострення конфлікту.

Президент США Джо Байден повідомив, що наразі розглядається питання щодо дозволу на використання західної далекобійної зброї для ударів по території Росії. Про це повідомляє Reuters.

За інформацією видання, у США обережно підходять до рішення про використання зброї, здатної вражати цілі в глибині Росії, побоюючись, що це може призвести до подальшого загострення конфлікту. Інші союзники України також встановлюють обмеження на використання зброї, що надається, стосовно того, як і коли вона може застосовуватися на території Росії. Це пов’язано з побоюваннями, що такі удари можуть викликати заходи у відповідь, які можуть втягнути країни НАТО у війну або навіть призвести до ядерної кризи.

Читайте також: Байден отказался отправлять в Украину специалистов по обслуживанию F-16 — СМИ

Раніше агентство Reuters повідомляло, що США близькі до угоди про постачання такої зброї Україні, проте Києву доведеться почекати кілька місяців, доки вирішуються технічні питання, пов’язані з постачанням.

Нагадаємо, Байден обговорить із прем’єром Британії удари України по Росії далекобійною зброєю. Американський президент Джо Байден планує зустріч із прем’єр-міністром Великобританії Кіром Стармером 13 вересня. У центрі обговорення буде питання можливості надання українським силам оборони дозволу на проведення ударів по території Росії.