ВСЕСВІТ

Росія вдарить іранськими ракетами по критичній інфраструктурі України

Відомо, що 4 вересня через каспійський порт до Росії було доставлено понад 200 іранських балістичних ракет «Фатех-360».

Росія планує використати балістичні ракети, отримані від Ірану, для атак на критично важливі об’єкти української інфраструктури найближчими місяцями. Це дозволить знизити навантаження на власні виробничі ракетні потужності. Такий висновок міститься у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Держсекретар США Ентоні Блінкен 10 вересня підтвердив, що Іран передав Росії ракети малої дальності та попередив, що російські війська, ймовірно, почнуть їх використовувати на полі бою протягом кількох тижнів.

Читайте також: Иран готовится передать России баллистические ракеты — СМИ

Іранська влада продовжує заперечувати постачання зброї Росії, попри повідомлення про протилежне. Британське видання The Times, посилаючись на джерела в українській розвідці, стверджує, що 4 вересня через каспійський порт до Росії було доставлено понад 200 балістичних ракет «Фатех-360».

Нагадаємо, Блінкен підтвердив передачу Іраном Росії балістики та анонсував нові санкції. Ці обмеження торкнуться, зокрема, й іранської державної авіакомпанії Iran Air. Держсекретар США припустив, що РФ може використати іранські ракети в Україні протягом кількох тижнів.