ЗАПОРІЖЖЯ

Директора запорізького КП «Облводоканал» відсторонять від обов’язків: готують службову перевірку

Директора комунального підприємства «Облводоканал» Сергія Басанського відсторонять від виконання обов’язків. Стосовно нього проведуть службову перевірку, на час якої призначать іншого виконуючого обов’язки директора КП.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Серед причин цього рішення, які називає голова Запорізької ОВА Іван Федоров, — непрозорі публічні закупівлі, провал із водопостачанням прифронтової Кушугумської громади влітку та борги за воду на 88 мільйонів гривень.

За даними голови ОВА, цього літа робоча група «Прозорість і підзвітність» облдержадміністрації виявила можливі порушення по чотирьох тендерах обласного водоканалу на понад 100 мільйонів гривень.

«При цьому керівництво Облводоканалу систематично не допускало представників Держаудитслужби та Запорізької облради до аудиту на підприємстві», — йдеться у повідомленні.

За словами Івана Федорова, «Облводоканал» завчасно не перевірив готовність мереж до весняно-літнього періоду, а під час відсутності води у Кушугумі, Балабино та Малокатеринівці з населенням 17,5 тисяч людей самоусунувся від вирішення проблеми.

«Влітку була репетиція блекауту. Облводоканал її не витримав. Маємо краще підготуватися до зими», — заявляє голова ЗОВА.

У Запоріжжі посадовця податкової служби підозрюють в отриманні хабаря, його затримали, — ФОТО


Читайте також:

Окупанти завдали по Запорізькій області 314 ударів: наслідки ворожих обстрілів 9 вересня, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!