ВСЕСВІТ

У РФ сталася пожежа на нафтопроводі, відомо про загиблих

В Оренбурзькій області, внаслідок витоку нафти, спалахнула пожежа, площа якої склала 150 квадратних метрів.

У Курманаєвському районі Оренбурзької області Росії, за 7 км від селища Гаршино, відбулася розгерметизація підземного нафтопроводу низького тиску Гаршино-Ростоші.
Про це стало відомо від регіонального управління Слідчого комітету РФ, повідомляє російське інформагентство Інтерфакс.

Через витік нафти, спалахнула пожежа, площа якої склала 150 квадратних метрів. Оперативно було вжито заходів щодо перекриття нафтопроводу. Троє постраждалих з опіками було госпіталізовано, двоє з них згодом померли. Внаслідок загибелі двох осіб від пожежі на нафтопроводі Гаршинського родовища порушено кримінальну справу за статтею «порушення вимог промислової безпеки небезпечних виробничих об’єктів, які спричинили загибель двох або більше осіб».

Відомо, що інцидент стався 9 вересня під час проведення ремонтних робіт щодо усунення прориву нафтопроводу. Наразі слідчі працюють на місці події. За інформацією регіонального управління МНС, нафтопровід належить компанії ННК-Оренбургнафтогаз, дочірньому підприємству Незалежної нафтогазової компанії (ННК), що належить Едуарду Худайнатову. Ця компанія управляє 61 ділянкою вуглеводневої сировини, з яких 56 розташовані в Оренбурзькій області, три — в Самарській, і дві — в Саратовській.

Читайте також: Иран готовится передать России баллистические ракеты — СМИ

Нагадаємо, у Міноборони РФ заявили про збиття 144 дронів. У ніч на 10 вересня Росія зазнала масштабної атаки безпілотників. Міноборони РФ заявило про збиття 144 українських БПЛА в 9 регіонах країни.