ВСЕСВІТ

Пєсков відреагував на дронову атаку по РФ

Росія має продовжувати військові дії проти України, «щоб убезпечити себе від таких проявів».

Російська влада звинувачує Україну у проведенні масових атак безпілотників на російські міста, стверджуючи, що це нібито відображає «сутність нинішньої української влади». Таку заяву зробив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у вівторок, 10 вересня.

“Ніяк не можна асоціювати нічні удари по житлових кварталах, київський режим продовжує демонструвати свою сутність. Це вороги», — наголосив він.
За словами Пєскова, саме з цієї причини Росія має продовжувати військові дії проти України, «щоб убезпечити себе від таких проявів». Однак він промовчав про те, що до 24 лютого 2022 року жодних атак дронів на російські міста не відбувалося.

Читайте також: Пєсков: Переговори з Україною втратили актуальність

Крім того, Пєсков заперечував існування будь-яких конкретних домовленостей з Україною щодо заборони ударів по енергетичних об’єктах перед початком вторгнення до Курської області. «Жодних чітких домовленостей не було — це перше», — сказав прес-секретар. За його словами, на сьогодні дуже важко уявити «досягнення будь-яких домовленостей на тлі ситуації в Курській області».

Нагадаємо, в Міноборони РФ заявили про збиття 144 дронів. У ніч на 10 вересня Росія зазнала масштабної атаки безпілотників. Міноборони РФ заявило про збиття 144 українських БПЛА у 9 регіонах країни.