ВСЕСВІТ

«Небезпека війни Путіна»: в США прокоментувати падіння дронів РФ у Румунії та Латвії

США ретельно відстежують такі інциденти та підтримують активний контакт із союзниками та партнерами з цього питання.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що порушення повітряного простору Румунії та Латвії російськими безпілотниками наголошує на зростаючій загрозі з боку Росії. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

«Це, на жаль, не нове явище, яке сталося під час війни в Україні, коли фрагменти ракет або фрагменти безпілотників іноді потрапляють у повітряні бої та падають на території сусідньої країни», — зазначив він. Кірбі також сказав, що США ретельно відстежують такі інциденти та підтримують активний контакт із союзниками та партнерами з цього питання.

Читайте також: У США сумніваються, що F-16 збили «дружнім вогнем»

“Але це лише підкреслює небезпеку, яку війна Путіна в Україні спричинила для всього європейського континенту, і той факт, що ландшафт безпеки змінився – не змінився, не зміниться, а вже змінився – саме тому ми робимо все можливе для того, щоб Україна була здатна захистити себе», — підсумував представник Білого дому.

Нагадаємо, російські безпілотники у повітряному просторі Латвії та Румунії, НАТО реагує на інцидент. Європа активізує свої військові сили у відповідь на інциденти з російськими безпілотниками, які порушили повітряний простір Латвії та Румунії двох країн-членів НАТО.