ВСЕСВІТ

США не вбачають загрози у навчаннях РФ з Китаєм, проте спостерігатимуть за ними

РФ і Китай не завжди повністю довіряють один одному як у своєму регіоні, так і на світовій арені, а ці навчання були заплановані заздалегідь, тож США не має серйозних побоювань.

США уважно стежать за зміцненням оборонних зв’язки між Росією та Китаєм, включаючи їхні спільні навчання на суші, у повітрі та на морі. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, на нещодавньому брифінгу.

Він зазначив, що, попри посилення співпраці між Москвою та Пекіном, обидві країни традиційно не мають повної довіри одна до одної, як на регіональному, так і на світовому рівнях.
«Ми спостерігатимемо за ними, як і за всіма іншими навчаннями, але я не думаю, що ці дві країни не мають довгої історії спільної роботи, особливо у військовому плані», — зазначив Кірбі. Він сказав, що РФ і Китай не завжди повністю довіряють один одному як у своєму регіоні, так і на світовій арені, а ці навчання були заплановані заздалегідь і не викликають у США серйозних побоювань.

Читайте також: Китай сделал заявление о многополярности мира

«Я не бачу причин для зміни нашої військової позиції чи позиції стримування в результаті цих навчань. Це давно заплановані навчання. Це частина їхнього режиму. Так що ми спостерігатимемо за ними і відстежуватимемо, але… але ні… знаєте, ні ніякої драматичної, невідворотної стурбованості із цього приводу», — підсумував Кірбі.

Нагадаємо, Білий дім передав Конгресу секретну інформацію щодо стратегії війни в Україні. Документ був підготовлений у відповідь на вимогу, включену до законопроєкту про допомогу Україні на суму 60 мільярдів доларів.